Zr. Marianne

Hallo, ik ben zuster Marianne van Haastrecht.

Welkom op mijn blog! 16 april 2011 ben ik begonnen met deze blog. Regelmatig zal ik hier iets delen van waar ik als zuster mee bezig ben.

Ik ben geboren op 8 mei 1965 in Voorschoten. Ik heb nog een oudere broer en zus en een jongere zus. Mijn vader had een eigen slagerij, ons gezin was dus een middenstandsgezin.
Ik heb de HBO-opleiding laboratoriumtechniek gedaan, richting medische microbiologie en heb na mijn studie zo’n 10 jaar als microbiologisch analist gewerkt, de laatste 7 jaar op het Westeinde Ziekenhuis (nu: Medisch Centrum Haaglanden) te Den Haag. Januari 1999 ben ik gestopt met werken om een sabbattijd bij de zusters clarissen in Nijmegen te houden. Ik voelde mij aangetrokken tot deze levensvorm en wilde dit voor langere tijd ervaren. Op 6 augustus 1999 ben ik bij diezelfde zusters ingetreden. Op 5 november 2005 heb ik professie voor het leven gedaan. 23 juni 2011 ben ik door onze gemeenschap tot abdis gekozen en ben dit 5 jaar geweest. In de loop van 2017 heb ik de roeping ervaren om naar een andere vorm van clarissenleven te zoeken. Er volgde een periode buiten het klooster om mijn roeping te onderzoeken. Gaandeweg werd duidelijk dat mijn roeping niet langer geleefd kon worden binnen de clarissengemeenschap in Nijmegen en heb ik de orde van de clarissen verlaten. In deze periode zijn we (ondergetekende en Hanneke) gestart met de nieuwe beweging ‘Feminae Pacis, Dochters van Clara’ in Delft.

Van de rijkdom van mijn leven als zuster, wil ik anderen graag deelgenoot maken. Via diverse sociale media en via deze blog probeer ik een plek te creeëren waar mensen even stil kunnen vallen en worden uitgenodigd de weg naar binnen een stukje met mij mee te gaan.

De bovenste balk van de site bevat vaste pagina’s, waarvan deze er één is. Onder deze pagina vind je ook mijn Voorlopige Leefregel en enkele bijbehorende blogs.
Via de pagina DOWNLOADS kun je enkele meditatieboekjes downloaden (pdf); doorgaans zijn deze teksten eerder als blogs verschenen.
Via de pagina GEBED kun je gebedsinteties aan mij doorgeven.
Verder een aantal andere vaste pagina’s met mijn INSPIRATIEBRONNEN:  Clara en Francisus van Assisi, Jezus Christus en Toni Zenz. Verder een vaste pagina aangaande het KERKELIJK JAAR.

De onderste balk van de site bevat de tijdelijke blog-berichten. Na verloop van tijd plaats ik deze soms over naar de vaste pagina’s.

Vrede en alle goeds! Deze groet is afkomstig van Franciscus van Assisi.

Geluk! Deze groet gebruik ik zelf vaak. Ooit heeft een oude buurman mij geraakt door deze groet te gebruiken. De buurman is al lang overleden maar zijn groet klinkt nog steeds.

Geluk, vrede en alle goeds!

Zuster Marianne

5 gedachten over “Zr. Marianne

  1. Beste Lilianne,

   Het is al enige tijd terug dat ik dit innerlijk zelfportret heb gemaakt. Het geeft uitdrukking aan hoe ik mij toen voelde. Het heeft te maken met mijn kern, het vinden van mijn roeping, van hoe God mij bedoeld heeft. En verder mag het beeld spreken!

   Vrede en alle goeds, Marianne

   Like

 1. Dank u wel zuster van Haastrecht voor de mooie serie uit de Openbaring van Johannes.Eenvoudig en toch diepgaand over dit prachtige bijbelboek vol beelden en waarschuwingen voor een verloren wereld, maar ook vol hoop door het ‘eeuwige evangelie’ dat ons verkondigd is en wordt. ‘Onthulling’ is een prachtige serie en daarvoor hartelijk dank. Gods zegen en liefde blijft u altijd begeleiden, God is goed en Hij is liefde!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s