Clara in woord en beeld

Aan de hand van 4 filmpjes laat ik iets zien van het leven van Clara van Assisi.
In deel 1 wordt een beeld geschetst van Clara en haar voorganger Franciscus, hun leefregel en hun roeping van radicale inzet voor het koninkrijk van God.

In deel 2 komen de thema’s ‘huis’, ‘weg’ en ‘tuin’ aan bod. Zij laten zien wat kiezen voor Clara betekende. Zij schilderen de weg uit de vertrouwde omgeving van het ouderlijk huis, zich afkeren van de bestaande kloosters en thuis komen in een leeg kerkgebouw op een stille plek in het veld, buiten de muren van Assisi.

In deel 3 komen de thema’s ‘kijken’, ‘spiegelen’ en ‘bidden’ aan bod. Zij beschrijven hoe Clara haar grondhouding gevormd werd door de beschouwing van het leven van Jezus.

In deel 4 geven de thema’s ‘verbondenheid’, ‘leven’ en ‘uitstraling’ een beeld van Clara haar alledaagse leven. Ze markeren haar zorg voor haar medezusters, haar ijver voor de uitgroei van elke persoonlijkheid en haar eerbied en respect voor ieder van hoog tot laag. Tevens geven ze een blik op de werkzaamheden in een klooster en de uitstraling van haar leven in de loop der eeuwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s