Geloven

Wanneer Adam zich verbergt, roept God hem te voorschijn. Daar moest ik vandaag aan denken bij de lezing over geloven. Een geloof als van een klein mosterdzaadje groeit uit tot een enorme boom.

Wat is geloven? Daarop zijn denk ik meerdere antwoorden mogelijk, en door je leven heen kan je antwoord ook veranderen. In het verhaal van Adam hoor ik hoe God in de mens gelooft en hem of haar tevoorschijn roept. God richt ons als het ware op en zet ons op de weg van het geloof. Geloven is in de Bijbel een werkwoord. Doen wat God van je vraagt: de ander recht doen in Zijn Naam. En ook dit kan op verschillende manieren. Je mag het op een jouw passende manier doen.

God roept ook jou en mij te voorschijn. Aan Hem zal het niet liggen. God gelooft in de mens. Nu wij nog!

2 gedachten over “Geloven

  1. Wat Marianne schrijft, herinnert mij aan wat vanmorgen in onze protestantse kerk gebeurde: twee gemeenteleden werden bevestigd in het ambt van ouderling, resp. diaken. Het instituut kerk ligt onder vuur, maar toch knielden zij tegen de stroom van de tijd neer, kregen de handen opgelegd en de gemeente zong staande: Kom, Schepper Geest! Zo gaat het werk van God verder, binnen en buiten het instituut.

    Geliked door 1 persoon

  2. Vandaag mocht ik voorgaan in het verzorgingshuis. Hoe jong of oud je ook bent. We worden steeds geroepen. Mogen we ons geroepen voelen en ons geloof en vertrouwen in God blijven doorgeven. Dank voor je bericht.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s