Om te beminnen!

Vanmorgen kwam de 1e lezing uit Deuteronomium: ‘Jahweh, uw God, is de God der goden en de Heer der heren: de grote, sterke en ontzagwekkende God, die geen aanzien des persoons kent, en geen geschenken aanvaardt.Hij verschaft recht aan wees en weduwe, Hij bemint den vreemdeling, zodat Hij hem voedsel en kleding verschaft.Bemint dus den vreemdeling; want zelf waart gij vreemdeling in het land van Egypte.’ (Deut. 10, 17-19)

De vreemdeling beminnen is een van de dingen waartoe God zelf ons oproept. En ik heb gebeden voor de vluchtelingen en vreemdelingen in onze tijd. Dat zij liefdevol worden opgevangen.

Vanmiddag las ik in het Nederlands dagblad: Reddingsboot is niet welkom

Hoe ver staan we af van het koninkrijk Gods, dat rijk waar God regeert?! Vaak wordt God daar op aangekeken. Hoe kan er een God zijn als de wereld zo’n puinhoop is?

Aan Hem zal het niet liggen. Maar zijn wij bereid om handen en voeten te geven aan de komst van Gods koninkrijk? Bemint dus de vreemdeling en doe wat God ons vraagt!

4 reacties op ‘Om te beminnen!

 1. We moeten ons diep schamen hoe wij de vluchtelingen behandelen. Ik heb veel respect voor Duitsland en Italie die
  proberen voor de vluchtelingen iets te betekenen. In Nederland moet eerst langdurig gedebatteerd worden om de vluchtelingen te helpen. Deze mensen zijn het slachtoffer van het politieke spel wat er gespeeld wordt. Leiders en politieke partijen zijn bang dat zij niet meer gekozen of stemmen verliezen als zij de vluchtelingen een warm hart toedragen.

  Like

 2. Ik ben het zeker met U eens, maar wat als het huis vol is, zo vol dat de eigen kinderen niet meer in hun eigen bed kunnen slapen of niet meer in hun eigen tuin of straat kunnen spelen omdat er geen plaats meer is of dat het niet meer veilig is. Zeker moeten mensen niet op een vlot rond blijven drijven met gevaar voor eigen leven en ook hebben wij van God de vraag gekregen om onze naasten te verzorgen als ons zelf en dit te doen in het vertrouwen en geloof dat wat we voor de ander doen ook aan ons wordt gegeven. Wat ik dan niet weet is waar de grens ligt en nog meer waar de oorzaak van het probleem ligt. Ligt die niet bij de machthebbers en leiders van landen en volken, zijn deze mensen zich bewust dat ook zij leven en werken in God’s schepping en dus daar ook verantwoordelijkheid voor mogen afleggen. Hoe kunnen we hen licht en inzicht sturen.

  Like

   1. Daar zit waarschijnlijk inderdaad het grootste probleem, bij de onwil van mensen en de angst om moeten inleveren . Daarin kunnen we dan ook alleen zelf het juiste doen zoals ons hart en onze geest dat ingeeft.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s