Maak je roeping waar!

Vanmorgen in de ochtendviering werd ik getroffen door de afbeelding van Clara in onze kapel: Clara lezende in de Bijbel. En daarbij de Ingeving: dát is je belangrijkste taak! Al het andere moet daaraan ten dienste staan.

Vanmiddag in de middagdienst las ik verder in de Brief van Paulus aan de christenen van Efese. Het eerste vers: ‘Ik, de gevangene in de Heer, vraag u dus met aandrang een leven te leiden dat beantwoordt aan de roeping die u van God ontvangen hebt.’

Ik Weet waartoe God mij geroepen heeft en roept. Door wereldse zorgen word ik daar vaak van af gehaald. Ik vind bijvoorbeeld dat ik een baantje buitenshuis moet zoeken om (op termijn) zelf in mijn levensonderhoud te kunnen voorzien. Een baantje passend bij mijn roeping vinden is niet gemakkelijk en dat is dan ook nog niet gelukt. De zorgen om mijn financiën kunnen mij dan wat lam leggen. Kan ik ook dit stuk van mijn leven in Gods hand leggen?

God vraagt mij: maak je roeping waar! Hoe? Ga maar op weg en heb vertrouwen! Ik voel hoe de ervaring vanmorgen en vanmiddag mij weer op weg zetten en vertrouwen geven. Het belangrijkste: volg je roeping! Het bidden en lezen van de Bijbel, mij door deze woorden laten (om)vormen en hiervan delen en doorgeven, opdat ook anderen door God kunnen worden aangeraakt. Ontvangen en doorgeven van wat Hij mij geeft! Tot lof van God en in het vertrouwen dat mij dan ook in het andere een weg gewezen wordt!

6 gedachten over “Maak je roeping waar!

 1. Als er nu één ding is waar religieuzen zich geen zorgen over hoeven te maken is het toch wel de financiële kant van dit gemeenschapsleven ………..
  Met h.groet,pace e bene

  Like

 2. Het is mijn ervaring dat wanneer je doet waar het leven je voor stelt, je de roeping volgt waarvoor God je toe uitnodigt. Soms is dat, soms vele jaren lang, in zweet je brood verdienen. Het maakt dan niet meer uit wat je doet, of het nu zwaar lichamelijk werk in een magazijn is, kantoor werk of bij de vuilnis ophaaldienst. Wanneer je het doet vanuit het dragen van verantwoordelijkheid voor je eigen leven (en mogelijk van anderen die van jou afhankelijk zijn) kom je tegemoet aan de eerste roeping die de Schrift ons geeft, om in het zweet ons aanschijns ons brood te verdienen. De rest wordt erbij gegeven.

  Like

 3. Het lijkt me best lastig inderdaad om werk te vinden en tegelijk de dingen te doen die horen bij je leven als geroepene door God. Er komt vast iets op je pad. Sterkte en succes. Vriendelijke groet Annelies Kroon

  Geliked door 1 persoon

 4. Zr Marianne ,ik zal voor u mede bidden en uw problemen alle aan Olrouw ,en kindje Jezus,afgeven, tot zegen en zalving voor u en ons allen, én in gebed samen staan we sterk en mede tot de 3 aartsengelen Michael Rafael en Gabriel,als we voor elkaar bidden,staan we niet alleen vele rozenkransjes maken de Hemelse Moeder zeer blij het, bevordert haar overwinning op de kwade.Grtjes Marianne.

  Verzonden vanaf mijn Samsung Galaxy-smartphone.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s