God heeft mij geroepen. 20 jaar geleden heb ik die roep voor het eerst ingrijpend gehoord, zo ingrijpend dat het van mij vroeg alles achter te laten en een nieuw leven te beginnen in het klooster als claris. En na 20 jaar heb ik die Stem weer gehoord en herkend. En ook nu was het weer ingrijpend. Hij vroeg mij om als claris nieuwe wegen te gaan ontdekken. Een ingrijpend en pijnlijk gebeuren ook, zowel voor mij als voor mijn gemeenschap. En toch… ik kan niet anders dan gehoor geven aan die ingrijpende Stem.

De weg van je roeping gaan is geen gemakkelijke weg, geen roze wolk waarin je leven zich voltrekt. Het is een weg van vallen, toch weer opstaan, het niet meer zien zitten, toch weer doorgaan, de moed verliezen en toch blijven vertrouwen…

Op dit moment gaat het allemaal niet vanzelf op die weg van mijn roeping. Vanmiddag na de eucharistieviering was er aanbidding in de parochiekerk van Arnhem, waar ik nu kerk. In stilte zittend voor mijn Heer werd mij de tekst ingegeven: ‘Je nageslacht zal talrijk zijn.’ De belofte van God aan Abram! Ik moest glimlachen en zei zachtjes: dank U wel God. En ik voelde mij weer wat lichter, zag het weer zitten op die weg van mijn roeping.

Thuisgekomen heb ik het verhaal van de roeping van Abram gelezen (Genesis 12 t/m 15). Abram weet dat zijn vrouw onvruchtbaar is. Toch gelooft hij God en Abram vertrouwt op de belofte van een talrijk nageslacht en een land om te wonen. En het zal hem ook gegeven worden. Vers 6 uit Genesis 15 raakt mij: ‘Abram heeft de Heer geloofd en dat geloof is hem aangerekend als gerechtigheid.’  Het geloof van Abram was doorslaggevend. Het geloof alleen. En voor God is alles mogelijk.

Uw Stem was helder en klaar, God. Doe mij niet wanhopen waar ik de weg concreet niet zie. Doe mij, als Abram, vertrouwen op de belofte. En waar ik het niet zie: laat het mij Horen en Zien. De bekende woorden van de Moeder van de Heer komen in mij boven: ‘Mij geschiedde naar Uw woord.’  

Abram en Maria zijn mij tot voorbeeld. Wordt Abram niet de vader van alle gelovigen genoemd? En Maria de moeder van alle gelovigen? Dank U wel God. Dank U wel!

Advertenties

18 gedachten over “Je nageslacht zal talrijk zijn; de belofte van God

 1. Ken mij – volg mij – deel mij – geef jezelf…wat een zin die binnenkomt. Marianne ook al reageer ik misschien niet zo veel op facebook maar wat jij laat zien, raakt me.

  Like

 2. heftige, intensieve veranderingen die pijn doen blijken, vaak achteraf de meest zinvolle te zijn die een mens doen groeien.
  overigens ben ik eigenlijk wel
  benieuwd naar deze volgende roeping …
  pace e bene

  Like

 3. Wanneer God je roept zal je leven nooit meer hetzelfde zijn. Je kunt proberen om zijn dromen te begraven, je kunt proberen je roeping te vergeten, je kunt verhuizen, een andere baan kiezen, iets anders doen waarvan je denkt dat God daar misschien ook wel blij mee is – vergeet het maar. Wanneer God je roept laat hij je niet met rust totdat je bereid bent hem te gehoorzamen.
  Omdat hij veel te veel van je houdt.

  Ken mij – volg mij – deel mij – geef jezelf…
  Hij laat je niet met rust totdat je het doet
  – hij achtervolgt je en trekt alles uit de kast…
  ik heb het zelf ervaren bij mijn roeping tot het pastorale werk…
  en ervaar het als pastoraal werkster steeds weer…
  Hij wil dat jij dat teken van hoop en leven bent…

  Marianne ik wens je kracht en Gods rijke zegen toe om dat teken van hoop en leven te zijn!

  Like

 4. moge de heer je zegenen en je behoeden, moge de heer zijn aangezicht over je laten lichten en je genadig zijn, moge de heer zijn aangezicht naar je toewenden en je vrede geven…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s